Čini se da Putin neće donijeti odluku o prekidu mobilizacije

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da je mobilizirano 300.000 ruskih rezervista, od kojih je 82.000 već raspoređeno u zonu sukoba.

Rusiji nije potreban predsjednički dekret da bi se formalizirao završetak djelomične mobilizacije rezervista za borbu u Ukrajini, izjavio je u utorak visoki senator ruske vladajuće stranke.

Rusija je najavila završetak mobilizacije koju je naredio predsjednik Vladimir Putin, navodeći da je pozvala 300.000 rezervista za nešto više od mjesec dana i da im više nije potrebno.

Ali sugestija da Putin možda neće izdati službeni dekret kojim se poziva na prekid akcije može povećati zabrinutost Rusa da bi mobilizacije ipak mogle biti ponovo pokrenute, prenosi Reuters.

Na pitanje u ponedjeljak hoće li izdati dekret kojim bi se formalizirao završetak mobilizacije, Putin je rekao da nije razmatrao je li potrebna ili ne i da će se savjetovati s odvjetnicima.

– Nisu potrebni nikakvi dodatni dekreti o završetku mobilizacije – izjavio je u utorak Andrej Klišas, čelnik ureda za ustavno zakonodavstvo u gornjem domu Vijeća Federacije, a prenosi agencija TASS.


Putin je proglasio “djelomičnu mobilizaciju” 300.000 rezervista 21. rujna, nakon niza vojnih poraza. Mobilizacija je pokrenula egzodus vojno sposobnih muškaraca iz Rusije, sa desetinama tisuća koji su krenuli u zemlje uključujući Gruziju, Armeniju i Kazahstan.

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da je mobilizirano 300.000 ruskih rezervista, od kojih je 82.000 već raspoređeno u zonu sukoba.

SOURCEFena
Previous articlePoznato je kada počinje isplata mirovina za mjesec listopad u Federaciji Bosne i Hercegovine
Next articleBago: Građani se ne žale na rast cijena, ali se zato odriču svega
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments