Čokolada je iz Belgije trebala stići u Hrvatsku, ali je isporuka obustavljena jer se utvrdila iznima opasnost za zdravlje, evo o čemu se radi

Zbog navedenog je proizvođač obustavio kompletnu proizvodnju i zatražio od klijenata da blokiraju distribuciju čokoladnih proizvoda proizvedenih 25. lipnja i kasnije.

Ilustracija, Unsplash

Belgijskom proizvođaču Barry Callebaut Belgium N.V. vraćena je pošiljka čokolade u kojoj je utvrđena salmonela, a bila je upućena jednom poslovnom subjektu u Hrvatskoj, izvijestio je Državni inspektorat koji i dalje provodi nadzor kod drugih poslovnih subjekata.

Državni inspektorat izvijestio je da je kao nacionalna kontakt točka za Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje – Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) putem EU-RASFF sustava, zaprimio hitnu obavijest da je proizvođač Barry Callebaut Belgium N.V. u sklopu svoje samokontrole utvrdio prisutnost salmonele u dvije vrste čokolade, a uzrokom potencijalne kontaminacije smatra se lecitin soje.

Zbog navedenog je proizvođač obustavio kompletnu proizvodnju i zatražio od klijenata da blokiraju distribuciju čokoladnih proizvoda proizvedenih 25. lipnja i kasnije.

U obavijesti RASFF-a zaprimljena je i informacija da je navedeni proizvod distribuiran kao sirovina jednom poslovnom subjektu u Hrvatskoj te je stoga sanitarna inspekcija Državnog inspektorata žurno obavila inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je sporna pošiljka proizvoda vraćena proizvođaču.

“Inspekcijsko postupanje sanitarne inspekcije Državnog inspektorata je i dalje u tijeku zbog utvrđivanja eventualne prisutnosti proizvoda kod drugih subjekata u poslovanju s hranom na teritoriju Republike Hrvatske, a o čemu će javnost biti pravovremeno informirana”, poručuju iz Inspektorata.


SOURCEHina
Previous articleIzetbegović brižno i očinski tješio uplašenog Komšića pa onda opalio po Bećiroviću: nedorasli populist i demagog
Next articleHrpa Iraca upala u Grude i praktično okupirala cijelo mjesto! U pozadini svega je neobičan razlog, evo koji
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments