Cool potez Andreja Plenkovića: Stiže u BiH, ne preskače institucije, ali boš. pol. eliti pokazuje gdje joj je mjesto

Mandat teče, godina je na izmaku, za desetak mjeseci će proći četiri godine kako je Komšić ponovno nametnut, a od hrvatskih političara nije ga primio nitko relevantan

Andrej Plenković je na vrlo kulturan način pokazao bošnjačkoj političkoj eliti gdje joj je mjesto. Istina, Milanović to radi egzotičnije, zanimljivije, vatrenije i pamtljivije, ali je i ovaj Plenkovićev potez u najmanju ruku uz bok onim Milanovićevim.

Naime, 13. prosinca predsjednik Vlade RH dolazi u Bosnu i Herceogivnu, u službeni posjet. Dolazi u Sarajevo, ali bošnjačkoj političkoj eliti vrlo jasno pokazuje gdje joj je mjesto tako što se neće sastati s onim institucijama koje Hrvati u BiH ne doživljaju svojim.

Plenković u potpunosti preskače Predsjedništvo BiH u kojem sjede dva bošnjačka člana. Možda je ovaj potez malo prema Dodiku nekorektan, ali će ga i on shvatiti s obzirom na to da shvaća i prirodu Plenkovićevog preskakanja susreta s Komšićem.

Mandat teče, godina je na izmaku, za desetak mjeseci će proći četiri godine kako je Komšić ponovno nametnut, a od hrvatskih političara nije ga primio nitko relevantan. Ali doslovno.

Plenković stiže u posjet u Sarajevo, ali onim institucijama koje i Hrvati priznaju, a to je Vijeće ministara u kojem sjede i hrvatski predstavnici. Istina, ima tamo Komšić i svog čovjeka, ali to već nije do Plenkovića. Pa ne može on bojkotirati Vijeće ministara i predsjedatelja Tegeltiju kad je sam HDZ BiH u tom istom vijeću minsitara.


Plenković će se sastati s predsjedateljem Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom i ministrima Vjekoslavom Bevandom i Stašom Košarcem.

Članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH također će se u ponedjeljak susresti s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Ovo bi se moglo i preskočiti iz hrvatske perspektive, ali OK, zašto bi preskako Plenković, kad, ponavljamo, ne preskače niti HDZ.

Osim ovog susreta, hrvatski će premoijer održati sastanke i s vjerskim liderima u BiH, ali i s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u BiH.

Ovaj sastanak s HNS-om BiH je jako važan jer pokazuje posvećenost hrvatske politike politici Hrvata u BiH. Da su, dakle, u HNS-u BiH u prevlasti neke druge stranke, a ne HDZ BiH, politika RH bi, po ovom što Plenković i Milanović pokazuju, bila jednako privržena politici bh. Hrvata.

VIABild.ba
SOURCEI. Crnjac
Previous articleŠarović, očito, pamti kako je i od koga politički rehabilitiran: Pogledajte što je rekao pred jedan od važnijih događaja moderne povijesti RS-a
Next articleDonatella ili Valerija? Da smo u BiH jaki politički koliko u Francuskoj po ljepoti pa gdje bi nam kraj bio: Još jedna Hrvatica bi mogla postati miss Francuske
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments