Ćosić demaskirao bošnjačke “patriote”: Ne zanima ih suverena BiH

Ćosić demaskirao bošnjačke “patriote”: Ne zanima ih suverena BiH

Zdenko Ćosić dopredsjednik HDZ-a BiH i premijer Zapadnohercegovačke županije kaže kako HDZ BiH ne može više popuštati s ciljem…

”Tobožnji patrioti ili probosanske snage, uglavnom su zagovornici protektorata i njih ne zanima suverena Bosna i Hercegovina”, rekao je u intervjuu za BHRT dopredsjednik HDZ-a BiH i premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić. 

Ćosić kaže kako HDZ BiH ne može više popuštati s ciljem da bude postignut kompromis, te da je hrvatski put za rješenje krize u BiH srednji put između jedne političke opcije koja predviđa stvaranje nove bosanske nacije i druge koja predviđa odcjepljenje od Bosne i Hercegovine.

”Negdje između se nalazi program, odnosno projekta kojega nude Hrvati. A to je jedno pluralno društvo kakvo jesmo. Na temelju tih činjenica iz ove faze, kada živimo u Bosni i Hercegovini samo zato što se mora, moramo prijeći u fazu da želimo tu biti. Ali želimo biti u Bosni i Hercegovini koja će biti podjednako prihvatljiva svakom njenom sastavnom političkom društvenom segmentu, a ne da jedan bude superioran, a drugi da bude niže vrijedan”, rekao je.

Bild.ba