Čović danas nije imao sastanak na kojem je razgovarao o Izbornom zakonu

Predsjednik HGK Luka Burilović naglasio je kako je BiH vrlo važan gospodarski partner Hrvatske.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se u srijedu u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore (HGK) Lukom Burilovićem.

Sugovornici su razgovarali o važnosti razvoja gospodarstva u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te robnoj razmjeni koju ove dvije zemlje imaju. Čović je istaknuo važnost osnaživanja gospodarskih veza, posebno kroz otvaranje ureda HGK u Sarajevu i Mostaru.

Također je naglasio kako, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom covida-19, najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

Kako je rečeno tijekom sastanka, na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022. svoje gospodarske potencijale predstavit će zemlja partner – Mađarska. Sajamska manifestacija će biti obogaćena regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se partnerima i izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, među kojima, kako je kazano, posebnu ulogu ima i HGK, pridonoseći stvaranju pozitivnog i prijateljskog ozračja.

Predsjednik HGK Luka Burilović naglasio je kako je BiH vrlo važan gospodarski partner Hrvatske, podsjetivši kako veliki broj poduzeća iz RH posluje u Bosni i Hercegovini.


Gospodarska suradnja i jačanje gospodarskih veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine moraju biti još bolji i na tome svakako treba raditi, zaključeno je tijekom susreta Čovića i Burilovića, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articleNajavljene redukcije struje u bošnjačkom dijelu Federacije
Next articleSarajevska katedrala i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u crvenoj boji zbog solidarnosti s progonjenim kršćanima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments