Čović ima oružje kojim može ucijeniti Plenkovića da sve gori oko Finske i Izbornog zakona! Evo o čemu se radi

Opasno je opaliti jer postoji šansa da lopta ode golmanu u ruke ili na tribine, ali što ako postignete pobjednički gol?

Ilustracija | Bild.ba

Danima u Hrvatskoj traju rasprave oko toga treba li se ulazak Finake i Švedske u NATO istrgovati za Izborni zakon u BiH.

Milanović ima svoju vizuju, Plenković svoju. Očekivano, ta vizija nije ista. Milanović smatra da je to moguće i da Hrvatska ne gubi međunarodni ugled, nego postaje ozbiljan igrač, Plenković se nećka i zabrinut je kako će to odjeknuti, piše Bild.ba.

Koga briga kako će odjeknuti? Ili si suverena i samosvjesna nacionalna država koja s partnerima, ključna riječ, partnerima, pokušava dogovoriti nešto dobro za svoj narod u BiH, ili si, prosto, druga liga unutar tog saveza i partnerstva.

Prevagu ovdje, vjerovali ili ne, ima Dragan Čović, odnosno dva od tri zastupnika 11. Izborne jedinice koji su izravno njegovi ljudi. Zdravka Bušić to nije i ona će, sve da joj i Čović kaže da uradi nešto kontra Plenkovića, odbiti poslušnost, ali Nevenko Barbarić i Radoje Vidović bi mogli obziljno zatresti tanku Plenkovićevu većinu u Saboru.

Drugim riječima, Čović bi trebao preuzeti rizik, podržati Milanovićev prijedlog, dati naputak Vidoviću i Barbariću i uraditi povijesnu stvar za svoj narod u BiH. Ovakva prigoda je kao pucanje penala u finalu lige prvaka.


Opasno je opaliti jer postoji šansa da lopta ode golmanu u ruke ili na tribine, ali što ako postignete pobjednički gol?

SOURCEBild.ba
Previous articleKnezović: Komšić se naslađuje jer je hrvatska diplomacija zajedno s hrvatskim političkim predstavnicima doživjela krah po pitanju izbornog zakona
Next articleO nasilju nad mladom ženom, komunističkom režimu, o obespravljenom seljaku, o satiranju malog običnog čovjeka pod čizmom totalitarnog režima
Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mario

U situaciji kad se cijeli svijet obrusava na Rusiju, Covic i Milanovic su se svrstali na njihovu stranu i usli u saveznistvo sa Dodikom. Bojim se da jednostavno nisu sazreli kao politicari. Ova greska ce skupo kostati Hrvatski narod. Trebalo je slusati Plenkovica i HDZ, te izlobirati novi izborni zakon u kojemu nece biti diskiriminacije. Sad nema nista od toga, i sam Plenkovic je to neki dan rekao, manje-vise. Milanovic i Covic su napravili povijesnu gresku koja ce nas skupo kostati.

SuhRa

Čović je penzioner koji za više od 20 godina vlasti za Hrvate nije napravio ništa, a koliko je napravio za sebe i koliko se on lično obogatio i o tome će se pričati kao i o tome koliku je štetu Hrvatskom narodu u BiH napravio !

Allah peder

Brini se ti za tvog riðobradog i za sejdu ,čim njih ne bude pola problema je riješeno.

Last edited 1 month ago by Allah peder