Čović kaže da su njegova očekivanja ispunjena

Čović kaže da su njegova očekivanja ispunjena

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović kazao je u srijedu novinarima nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su potpisali u Mostaru.

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obvezu implementirati ga do 17. prosinca, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izborni zakon BiH.

– Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva Vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi inače sporazum ne vrijedi – istaknuo je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da ako se već predlaže rukovodstvo da se onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

– Što se tiče imenovanja ravnatelja OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Središnjeg izbornog povjerenstva, zaključio je Čović.

Bild.ba