Čović najavio brutalnu vijest! U Mostar stiže premijer jedne od najvažnijih država svijeta!

Podsjetio je kako je Aluminij, kojeg je preuzela izraelska kompanija MT Abraham Group i bez Elektrolize danas najveći izvoznik u BiH

Predsjednik HDZ BiH govorio je u sinoćnjoj emisiji Kompas RTV Herceg Bosne i o odnosima s Državom Izrael.

Kazao je da se ta suradnja odvija ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu, u oblasti sigurnosti i obrazovanja. Najavio je i posjet izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Premijer Netanyahu doći će na otvaranje Sajma gospodarstva u Mostaru 2. svibnja, te s njim i veliki broj gospodarstvenika, a to znači da će doći i predsjednici vlada bar još 5-6 europskih država, kazao je Čović.

Podsjetio je kako je Aluminij, kojeg je preuzela izraelska kompanija MT Abraham Group i bez Elektrolize danas najveći izvoznik u BiH. Za 10-tak godina ja vjerujem da će se 70 do 80 posto aluminija prerađivati ovdje i kao finalni proizvodi izvoziti, kazao je Čović.

Spomenuo je i ulaganje u kulturu i sport Amira Gross Kabirija, vlasnika MT Abraham Group, te zainteresiranost izraelskih poduzetnika za ulaganje u poljoprivredne resurse u Hercegovini.


Previous articlePolitički aktivist poderao pseudograđanina i bošnjačkog nacionalista Zukana Heleza, ovo je must-see
Next articleNakon što je Izetbegović izigrao Mostarski sporazum, SDA tvrdi da je HDZ BiH “stavio točku” na legitimno predstavljanje
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments