Čović održao sastanak u Tuzli

Čović održao sastanak u Tuzli

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u Tuzli održao radni sastanak s Županijskm odborom HDZ-a BiH Soli.

Danijel Nikolić predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli prezentirao je stranačke aktivnosti te naglasio probleme s kojim se suočavaju Hrvati u Tuzli, a u raspravu su se uključili i ostali članovi Županijskog odbora te Gradskog odbora HDZ-a BiH Tuzla. 

Predsjednik Čović i ovom prilikom istaknuo je snažnu potporu svim aktivnostima koje dužnosnici HDZ-a BiH provode na području Tuzlanske županije. 

Posebno je istaknuta potpora Gradskom odboru HDZ-a BiH Tuzla i pokušajima da se ispoštuje izborna volja u Mjesnim zajednicama na području Tuzle, kao i potreba  snažnijeg razumijevanja i dogovora s bošnjačkim strankama za postizanje kompromisa koji će jamčiti provedbu ustavnih i zakonskih odredbi zaštite naroda koji su manje brojniji na teritoriju ove županije.

Šteta koja se nanosi Hrvatima u protekla tri izborna ciklusa pri izboru Savjeta mjesnih zajednica nije put kojim se gradi zajednička budućnost. I ovom prilikom upućen je poziv na poštivanje Zakona o principima lokalne samouprave FBiH kao i drugih statutarnih odredbi na području Tuzle te da se poštiva načelo da jedan narod ne može birati drugom narodu predstavnike, stoji u priopćenju HDZ BiH.

Bild.ba