Čović se sastao i s Grlićem Radmanom. Ministar govorio o dugoročnom ostvarivanju euroatlantskih ambicija BiH

Čović je “upoznao ministra s izazovima u ostvarivanju biračkih prava Hrvata, kao i o opstrukcijama u vezi pregovora o reformi Izbornog zakona”.

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman susreo se s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, priopćeno je danas iz MVEP-a.

Glavne teme sastanka, kako je navedeno, bile su aktualne političke prilike u Bosni i Hercegovini, posebno u vezi netom raspisanih izbora kao i o položaju Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Grlić Radman je kazao da je reforma Izbornog zakona, slijedom odluke Ustavnog suda BiH i presuda međunarodnog suda, kojom bi se osigurala ravnopravnost i legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda i uklonila diskriminacija u izbornom procesu i dalje nužnost za uspješnu BiH i njezin napredak prema statusu kandidata za članstvo u EU, navodi MVEP.

Čović je “upoznao ministra s izazovima u ostvarivanju biračkih prava Hrvata, kao i o opstrukcijama u vezi pregovora o reformi Izbornog zakona”.

Složili su se da izmjene Izbornog zakona ostaju ključne kako bi pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, suverene i teritorijalno jedinstvene te cjelovite države, u izgradnji dugoročnog povjerenja između tri konstitutivna naroda i omogućila prava svih građana.


Ministar Grlić Radman istaknuo je kako “Vlada RH nastavlja podržavati Hrvate u BiH kako bi ta zemlja bila funkcionalna, stabilna i prosperitetna te dugoročno ostvarila svoje euroatlantske ambicije”, zaključuje se u priopćenju.

SOURCEBild.ba
Previous articlePapa po prvi put u javnosti u invalidskim kolicima uz pomoćnika koji mu pomaže da ustane i sjedne
Next articleIzetbegović: Čović kao da je smišljao kako će pokvariti pregovore. Mi Hrvatima uvijek pružamo ruku, a oni tvrde da ih diskriminiramo
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments