Crnjac: Komšić nije hrvatski kandidat. Uspoređivati njega i Borjanu Krišto je kao da uspoređujete kruške i majonezu

Upitan kakvi će biti konačni rezultati izbora, Crnjac kaže da je to nezahalno prognozirati.

Crnjac
Ilustracija, Vrisak.info

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac komentirao je za Vrisak.info proteklu kampanju u BiH i nadolazeće Opće izbore koji će biti održani u nedjelju, 2. listopada.

Crnjac kaže da je kampanja bila nezanimljiva.

“Gledajući hrvatski korpus u BiH, kampanja je bila dosadna. S obzirom na to da na izborima postoji samo jedan predsjednički kandidat, nije se primat mogao staviti na neko međusobno sučeljavanje i prepiranje između HRS-a i HDZ-a, dviju, u ovom trenutku, najozbiljnijih hrvatskih stranaka u BiH. HRS nema kandidata za Predsjedništvo pa je taj segment izostao”, kaže Crnjac i dodaje kako je od kampanje i samog HNS-a i HDZ-a BiH “očekivao puno više”.

“Ne znam tko je do u detalje osmislio kampanju HDZ-a i HNS-a, ali bi trebao razmisliti da proba raditi nešto drugo. Očekivao sam puno više”, rekao je on.

Upitan kojeg hrvatskog kandidata će Hrvati podržati, Crnjac ističe da ne postoji više hrvatskih kandidata na ovim izborima.


“Komšić nije hrvatski kandidat. Uspoređivati njega i Borjanu Krišto je kao da uspoređujete kruške i majonezu. Krišto je jedini hrvatski kandidat i nijedan politički zdrav Hrvat ne bi trebao dvojiti kome dati glas. Ovih dana su mi se javljali Hrvati, razni ljudi, s različitog političkog spektra – ravnozemljaši, umišljeni urotnici, zadrti komunisti, pravaši… Svi su složni u tomu da je Krišto loš kandidat, ali će joj dati glas, a s tim se i ja slažem. Hrvati su mogli ponuditi i boljeg i kvalitetnijeg kandidata, a o čemu sam i pisao, ali što je tu je”, govori ovaj politički komentator.

Upitan kakvi će biti konačni rezultati izbora, Crnjac kaže da je to nezahalno prognozirati.

“Jedno je osobna preferencija, drugo je realnost. Ako Hrvati masovno izađu, Krišto bi mogla do 200 tisuća glasova i pobjede nad Komšićem jer joj toliko treba, otprilike. On će teško prebaciti više jer će se bošnjački birači podijeliti između Bakira i Bećirovića. Ne bude li masovne izlaznosti u Hrvata, u Predsjedništvu će sjediti Bakir, Komšić i Željka Cvijanović”, zaključio je Crnjac.

SOURCEBild.ba
Previous articleSavjetnik Grlić Radmana Knežević smatra da bi međunarodne institucije iz Sarajeva trebalo preseliti u ova dva grada
Next articleOvako se asfaltira u BiH: “Izbrišite snimku da nam se svijet ne smije”
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Covjek

Ja sam hrvat i nedvojebeno je Komsic bolji kandidat od Kristo. Pun mi je kufer nacionalizma, hocu da djeca imaju buducnost, da stvari krenu kao u svakoj normalnoj drzavi. Ne mora sahovnica biti iznad table u skoli ili na stubu rasvete dok setam, manite se tih seljackih stereotipa.