Cvijanović reagirala na vandalizam nad Sabornom crkvom: Zgrožena sam, to je barbarski čin!

Najoštrije je osudila, kako je navela, "barbarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost svećenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru".

“Zgrožena sam sinoćnjim vandalizmom u Mostaru i bezočnim napadom na Sabornu crkvu Svete Trojice, koja je simbol vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta mostarskih Srba”, kazala je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović povodom napada na Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru.

Najoštrije je osudila, kako je navela, “barbarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost svećenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru”.

“Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tijekom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada. Pozivam nadležne organe da hitno rasvijetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinitelje”, zaključila je Cvijanović.

Podsjetimo, mostarska Saborna crkva našla na meti pljačkaša koji su opljačkali sve kablove, a šteta je, kažu iz Saborne crkve, neprocjenjiva.

Saborna crkva više neće svijetliti, neće se čuti zvona, a neće raditi ni satovi koji su bili simbol multietničkog Mostara.


Kojić je istaknuo kako “nisu željeli uznemiravati javnost”, ali deseti je ovo put da je Saborna crkva na meti pljačkaša.

SOURCEbild.ba
Previous articleEvo što očekuje i Brazil od utakmice s Hrvatskom
Next article(Ne)izravna prijetnja? Putin rekao da se povećava rizik od nuklearnog rata
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments