‘Da su drugi hrvatski političari bili kao Milanović, Herceg-Bosna bi danas bila dio EU i NATO-a’

Milanović je prije nekoliko dana potencijalni ulazak Finske i Švedske u NATO savez odlučio uvjetovati lobiranjem zapada za ekspresnu izmjenu Izbornoga zakona u BiH

Milanović
Ilustracija, Bild.ba

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je prelomio i najavio da će uraditi ono za što je još neki dan dobio opasku od premijera Andreja Plenkovića da to uradi sam.

Naime, Milanović je prije nekoliko dana potencijalni ulazak Finske i Švedske u NATO savez odlučio uvjetovati lobiranjem zapada za ekspresnu izmjenu Izbornoga zakona u BiH. Gorući je to problem Hrvata u BiH, ali i velik sigurnosni problem za samu Hrvatsku, a čega je, vidimo, Milanović svjestan.

RECITE NAM VAŠE MIŠLJENJE! Treba li Hrvatska zbog Izbornog zakona blokirati ulazak Finske u NATO?

Klikni OVDJE za anketu!

On je neki dan rekao kako Sabor ne bi smio ratificirati sporazum o prijemu nove NATO članice ako se prije toga ne izmjeni Izborni zakon u BiH. Inače, parlament svake NATO članice mora potvrditi prijem nove članice u Savez pa se Milanoviću zgodnim učinilo iskoristiti ranjivost zapada za hrvatsko pitanje u BiH. Plenković, očekivano, njeguje drukčija stajališta pa ja poručio Milanoviću neka on to sam blokira. Danas je Milanović to i najavio kazavši kako će na NATO samitu staviti veto na odluku o ulasku Finske u NATO. O tomu možete opširnije čitati OVDJE.

Portal Bild.ba za komentar je zamolio predsjednika HSS-a u BiH Marija Karamatića. On podsjeća što je HSS u BiH učinio prije nešto manje od godinu dana u Ljubuškom.


“Osobno ja, ali i HSS kao stranka u BiH odavno znamo da Milanović ne priča u prazno. Zato ću podsjetit i da smo mu prošle godine pružili javnu podršku za, ako Bog da, novi mandat. To je bilo tijekom radne večere u Ljubuškom kada je dolazio u posjet našoj zemlji i time smo postali prva stranka u Hrvata općenito koja je to učinila”, rekao je Karamatić za Bild.ba.

Lider HSS-a dodaje i da je “Milanović najveći zagovaratelj hrvatskih prava u BiH”, a činjenica da je osobno spreman staviti veto na prijem Finske u NATO zbog Izbornog zakona u našoj zemlji govori kako je on “spreman djelima stati iza svojih riječi”.

“Svaka mu čast. To je sve što mogu reći”, rekao je Karamatić pa nastavio: “Da su drugi hrvatski političari takvi bili u posljednjih 30 godina, Herceg-Bosna bi danas bila aktivna članica EU i NATO saveza, a ne bi svi skupa pričali o Izbornom zakonu i tomu kako nas Bošnjaci preglasavaju gdje god i kad god stignu”.

VIABild.ba
SOURCEI. Crnjac
Previous articleTegeltija: Milanović ima pravo. Čemu uopće služi Hrvatskoj članstvo u EU I NATO-u, ako ne može zaštititi bh. hrvate
Next articleVučić zabrinut uoči sastanka sa Scholzom: Imam tremu, u Berlinu neće biti lako
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SuhRa

Švedska i Finska su puno bitnije države za NATO savez i EU od Hrvatske. Sve ovo što radi Milanović je nerealno i uinat Plenkoviću i ništa drugo. Prije je NATO izbaciti Hrvatsku iz svojih redova nego prepustiti bogate države Švedsku i Finsku, Rusima !