DNS dogovorio suradnju s SDS-om i PDP-om

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku suradnju s opozicijskim SDS-om i PDP-om, saznaje Klix.ba.

Ono što se već dugo vremena spekuliralo i pretpostavljalo, dogovoreno je tijekom finalnih razgovora Nenada Nešića, Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Kako saznaje Klix DNS, SDS i PDP su dogovorili suradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio Nenad Nešić.

Ranije su iz SDS-a i PDP-a jasno dali do znanja da je DNS dobro došao u njihovo društvo.

DNS će tako sa SDS-om i PDP-om biti opozicija i na državnom i na entitetskom nivou. Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a posljednjih mjeseci sve je brojnija, a pored DNS-a izgledan je i izlazak Socijalističke partije (SP) iz vlasti i prelazak u opozicijske klupe u ovom bh. entitetu. Njihov zajednički cilj je ostvarivanje parlamentarne većine.

DNS će i na državnom nivou u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine djelovati opozicijski, a plan je da Nenad Nešić odlukom većine parlamentaraca zamjeni Nebojšu Radmanovića (SNSD) u Kolegiju ovog doma.

DNS se prije nekoliko mjeseci rastao sa SNSD-om i napustio vlast nezadovoljan odnosima u koaliciji koju predvodi Milorad Dodik.

Bild.baKomentari

Next Post

Bizarna fotka iz Zagreba: Djevojka na uzici šeta muškarca?!

Pon sij 11 , 2021
"Njuška niske cijene", našalio se jedan od komentatora.