Dodik: Izbori će se održati i po trenutnom zakonu

“Mi očekujemo da će se izbori raspisati i dogoditi, smatramo da se ne treba mijenjati Izborni zakon, jer nema konsenzusa o tome."

Bakir Izetbegović blefira, a izbori se trebaju održati, pa i po trenutnom Izbornom zakonu, ako konsenzusa o novom nema, kaže nakon sjednice IK SNSD u Banja Luci, Milorad Dodik.

“Mi očekujemo da će se izbori raspisati i dogoditi, smatramo da se ne treba mijenjati Izborni zakon, jer nema konsenzusa o tome. Prijedlozi koje je SNSD do sada uputio ni jedan nije prihvaćen, ne vidimo razloga da u tome sudjelujemo dalje”, naveo je Dodik.

Dodao je kako je “nemoguće da sedam ili osam prijedloga SNSD, nijedan da se ne prihvati, da se odbijaju”…

“A da se nama nameću neki prijedlozi kao što je elektronsko glasanje, koje je špekulativnog karaktera, koje treba  osigurtati da se određeni favoriti, prije svega stranaca, osigura promocija izbornih kandidata i izbornih pobjednika. Nećemo, ne vidimo razlog da u tome sudjelujemo. Možemo obaviti još jedan dijalog na najvišem nivou. Integritet, što netko priča, nije mi jasno šta znači to? To su neke podvale sa strane”, ocijenio je lider SNSD.

‘Bošnjačka politika svjesno i ciljano radi na štetu BiH. Nemoguće je održati izbore bez izmjena Izbornog zakona’ – Bild.ba


Dodik kaže da je prijedlog SNSD bio da se ukinu vreće poštom iz inostranstva. Ostaje pri stavu da mandat pripada stranci, da se razgovori vode u institucijama ili sjedištima stranaka.

“Odbijamo da se pojavljujemo u veleposlanstvima i njhovim kancelarijama”, poručuje Milorad Dodik.

Na kraju još jednom podvlači – s obzirom da nijedan prijedlog SNSD nije prihvaćen, ne vidi razlog da SNSD prihvati prijedloge drugih.

SOURCEBild.ba
Previous articleAmeričko veleposlanstvo: Nažalost, SDA i HDZ nisu postigli kompromis. Izbori se moraju održati na vrijeme
Next articleUgledni politički analitičar: Dovođenje u pitanje legalnosti izbora stvorit će fazu nekontroliranog kaosa. Objektivno, tko to radi, ruski je igrač
Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
srpski nož u leđa

velikosrbima je ameriKENJAC očito obećao nediranje u genocidnu ako izdaju hrvate.

srpski nož u leđa

velikosrpska iZDAJA hrvata dogovorena sa amerikenjcima, zaštitnicima mudžahedina !