Dodik: MZ ovdje želi muslimansku državu, ovaj put me neće moći zaustaviti

Dodik je najavio kako ga ovaj put neće moći nitko zaustaviti.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj press konferenciji još jednom je ponovio da će ustrajati u poništavanju svih nametnutih odluka visokih predstavnika u BiH.

“Odluka Inzka je samo početak tog procesa, a definitivno je put ka tome da to sve učinimo. Sramne odluke Ustavnog suda koji se ponaša mimo Ustava.”

Dodik je najavio kako ga ovaj put neće moći nitko zaustaviti, prenosi Avaz.

“EU komisija predvođena Njemačkom i nekim drugim silama pokušava da učini RS nelegitimnom. Ovaj put ne može da zaustavi ni Europska komisija, ni SAD, ni ovi Englezi koji su zakuhali sve to”.

Član Predsjedništva je ponovio da ovo nije secesija i ovo nije otcjepljenje.


“Imajući u vidu naše razgovore sa prijateljima unutar EU, saznali smo da Europska komisija neće uvesti sankcije Republici Srpskoj. Hoće li  to uraditi Njemačka ili neka druga zemlja ne znam.”

Dodik je rekao da je međunarodna zajednica provodila samovolju podržavajući prvenstveno bošnjačku stranu, u čemu je prednjačila Velika Britanija.

“Oni ovdje ne žele da grade zajedničku državu. Oni žele muslimansku državu. Sve što su uradili visoki predstavnik i međunarodna zajednica ovdje je afirmacija muslimanske politike.”

Bild.ba

Previous articleOd pozitivnih vijesti izdvajamo da je čapljinska Lasta krenula s radom
Next articleBlago spuštanje Izetbegovića: On je simpatičan, u sebi nema ni energije ni krvi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments