Dodik najavio tužbu protiv jako važnog lika u BiH, evo i zbog čega

Dodik
Foto: Fena
Dodik
Foto: Fena

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Razlog tužbe je taj što nisu raspoređena sredstva od Međunarodnog monetranog fonda (MMF).

– Želim obavijestiti javnost da je Republici Srpskoj već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nismo dobili. Zato će Vlada već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke koji osporava realizaciju – ustvrdio je Dodik danas u izjavi novinarima u Foči.

Kazao je da će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara BiH kako bi se odobrila sredstava da se lokalni izbori održe.

– Čim ta odluka dođe od ovlaštenih predlagača, naši članovi Vijeća ministara će tu odluku podržati, ali je očigledno da nema suglasnosti, kao što nema suglasnosti ni oko ove famozne priče u vezi s raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme – kazao je on nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a s načelnicima iz Izborne jednice devet.


Kazao je i da njegova stranka spremna za izbore i da nemaju nijedan problem za njihovo održavanje, te da je sve do, kako je ustvrdio, “nelegitimno izabranog Središnjeg izbornog povjerenstva BiH“.

– Zastoji nisu do SNSD-a nego do nelegalnog, nelegitimnog izbora Središnjeg izbornog povjerenstva i ako to povjerenstvo ostane, onda to ukazuje da izbori budu nelegalni – dodao je lider SNSD-a.

Bild.ba

Previous articleBogati Rusi sve više koriste privatne zrakoplovne kompanije
Next articleMostarac ‘pao’ zbog droge. Morat će u pritvor pa u zatvor