Dodik napustio sjednicu Predsjedništva: Ako pada Ustav, pada i država

Dodik je, naime, tražio da Bosna i Hercegovina bude neutralna po pitanju Ukrajine, odnosno ruske agresije.

Milorad Dodik napustio je sjednicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine nakon čega se obratio okupljenim novinarima. Prije napuštanja sjednice tražio je izmjenu dnevnog reda oko zauzimanja stava Predsjedništva BiH u vezi sa situacijom u Ukrajini.

“Predsjedništvo je zaduženo za vanjsku politiku, jedino Predsjedništvo može zauzeti stavove o situaciji u Ukrajini. To nije ministarstvo, a pogotovo nisu veleposlanici, to je podvala koju pokušavaju provesti muslimani ovdje u Sarajevu.

Radi se o ciničnom pokušaju da se obezvrijede, ponize stavovi i čitav srpski narod. Dakle, apsolutno smiješno izgleda da se pozivanje na jednu izjavu iz 2014. godine, odnosno priopćenje koje nije ni odluka Predsjedništva koje kaže da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, zloupotrebljava do mjere da se poziva na tu odluku u današnjoj situaciji”, rekao je Dodik.

Dodik je, naime, tražio da Bosna i Hercegovina bude neutralna po pitanju Ukrajine, odnosno ruske agresije.

“Mislim da je ovo krah sustava. Ako pada Ustav, pada i država”, poručio je.


SOURCEBild.ba
Previous articleKomšić i Džaferović pred Schmidtom provodili ratohušačku retoriku: Optužili Hrvatsku za vođenje rata u BiH, pozvali Zapad da vojno intervenira…
Next articlePogodite koga Putin namjerava proglasiti novim predsjednikom Ukrajine
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments