Dodik objavio što Amerika uz pomoć Britanaca pokušava u BiH. Ako je ovo imalo istina, ne piše nam se dobro

Dodik je istaknuo da SAD uz pomoć Britanaca podržava samo jednu, bošnjačku stranu.

Milorad Dodik | Izvor: PIXSELL

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na press konferenciji u Vladi Republike Srpske da je Predsjedništvo BiH propali organ vlasti.

Džaferović nije imao odobrenje Predsjedništva da ide u New York da neovlašteno nastupa pred Vijećem sigurnosti UN-a. Cilj je da se, uz pomoć određenih stranih centara i ovdašnjih veleposlanika, radi na što većoj unitarizaciji BiH, rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da SAD uz pomoć Britanaca podržava samo jednu, bošnjačku stranu.

– Mislim da je loše to što SAD radi. Džaferović će tamo vjerojatno pričati neku svoju priču, kako je Srpska kriva za sve u BiH. Ovo je zemlja eksperiment. Džaferovićevo ponašanje je potpuno antiustavno – rekao je Dodik.

Dodik kaže da su Džaferovićevi ljudi vjerojatno i pisali izvještaj “ovog lažnog visokog predstavnika” i da će ga on valjda tamo i ponoviti.


– U ovom mjesecu je predsjedavatelj Vijeća sigurnosti američki ministar pa će vjerojatno pokušati dati Schmidtu pravo da govori. Iako nije jasno kako netko tko nije dobio mandat od Vijeća sigurnosti može tamo govoriti – ističe Dodik.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleUžasan slučaj vršnjačkog nasilja u Zagrebu: ‘Sinu su mi stavili omču oko vrata i vukli su ga, mogli su ga zadaviti!’
Next articleZa ovo treba imati jak želudac. Stigao novi horor film Davida Cronenberga
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments