Dodik prvi najavio potencijalni bojkot izbora, računa da ni Hrvati neće izaći na izbore

Dodik je i jučer govorio o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazavši da stoji na strani HDZ-a BiH.

Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, poručio  da RS neće sudjelovati na izborima iduće godine ako se stranci budu miješali u proces.

On je to izjavio u intervjuu za RTRS koji će biti emiteran večeras u 20.15 sati.

“Moguće da će ostati neriješana situacija. Ulazimo u mogućnost da tada Hrvati ne izađu na izbore. Ukoliko bude upliva stranaca u rad SIP-a ni RS neće izaći na izbore. Dakle mi tražimo potpuno neutralnu izbornu strukturu, neutralnu izbornu situaciju i spremni smo da u tome sudjelujemo ”, rekao je Dodik.

On je kazao da postoji mogućnost da opozicija u RS ipak sudjeluje.

“Možda će opozicija pristati sudjelovati  na takvim izborima. Mi ne bi. Mi možemo ovdje da onemogućimo da se izbori ne provedu, bez obzira što je to raspisao SIP. Dovoljno je da naše javne ustanove kao što su škole i domovi kulture ne ustupe prostore ili da naše općine ne formiraju mjesna izborna povjerenstva i nema izbora. Je li tako?”


Dodik je i jučer govorio o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazavši da stoji na strani HDZ-a BiH. On je rekao i da će tražiti da se ukine glasanje putem pošte tvrdeći da je to ‘leglo korupcije’.

SOURCERTRS
Previous articleKoliko je samo besmislica Izetbegović bez stida naveo u zadnjem intervjuu… I dalje nije kreativan, možete pretpostaviti
Next articleZašto Hrvati nemaju političarku poput Željke Cvijanović? Pogledajte kako žena elegantno ‘ubija’ političko Sarajevo argumentima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments