Dodik: Situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Erdogana, Vučića i Milanovića

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rješenje za premašivanje svih problema u BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsjednika Recep Tayyip Erdogana i o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

– Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dođe do rješenja u BiH što su jučer i inicirali predsjednici Vučić i Erdogan. RS sve vrijeme jasno se zalaže za poštovanje Daytonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH. Ni u jednom momentu RS nije ugrozila mir i stabilnost u BiH, niti nam je to bila namjera, već inzistiramo na poštovanju Ustava i onoga što je potpisano u Daytonu – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira jučerašnji razgovor Vučića i Erdogana o stanju u BiH.

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rješenje za premašivanje svih problema u BiH.

On je podsjetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoganom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Erdogana, predsjednika Srbije Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića.

– I sada sam mišljenja da bi oni mogli da doprinesu da dođe do dijaloga političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rješavanja aktualne situacije. Bilo čije drugo miješanje u događanja u BiH neće donijeti ništa dobro. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdogan, Vučić i Milanović – poručio je Dodik.


SOURCESrna
Previous articleŠkoro ima nove kompanjone u Saboru, pogledajte s kim se udružio
Next articleNakon masovne potrage curica (9) nađena mrtva u bačvi. Monstrum je uhićen, oglasio se njegov odvjetnik
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments