Dodik: Treba se birati bošnjački i hrvatski predstavnik za Predsjedništvo u Federaciji

Kazao je i da su razgovarali o prijenosima nadležnosti.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se javnosti nakon sastanka u Delegaciji Europske unije u Sarajevu s Matthewom Palmerom, višim dužnosnikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zaduženim za izbornu reformu u BiH.

“Tražimo da se poštuje suverenitet RS, u tom pogledu smo razgovarali. Bilo je važno da im predočimo naša viđenja. Mi nismo prepreka za izborni proces i izborno zakonodavstvo u BiH. Mi smo savršeno dobri momci”, istaknuo je.

Kazao je i da su razgovarali o prijenosima nadležnosti.

“Nema prijenosa nadležnosti. Ovdje se radi o Ustavu. BiH ima svoj Ustav. Kad malo pročitate Ustav onda ćete vidjeti da nikakvih nadležnosti mi ne uzimamo BiH. Sve što po Ustavu pripada BiH nitko ne dira, i ne uzima, nitko ne želi derogirati. Po Ustavu će BiH imati i dalje, a što se tiče prenesenih i otetih nadležnosti od Republike Srpske na to imamo pravo, i mi ćemo ih urediti”, rekao je Dodik.

“Što se tiče izbora članova Predsjedništva, Vi ste definitivno pri stavu – direktan izbor u Republici Srpskoj”, pitanje je koje je reporterka N1 uputila Dodiku.


“Naravno, direktan izbor i da stoji odredba u kojoj će birati srpski predstavnik u Predsjedništvu, kao što treba biti u Federaciji da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik u Predsjedništvu”, kazao je.

Bild.ba

SOURCEN1
Previous articlePraljak je sebi oduzeo život, iako je bio u punoj snazi. Imam respekt prema tome
Next articleOho, dokument koji je u rukama držala Eichhorst mogao bi otkriti puno toga?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments