Dragan Čović: BiH se mora uskladiti s europskim vrijednostima i osuditi izvansudska pogubljenja žena i djevojaka

Svojim glasovanjem Alkalaj je BiH svrstao uz zemlje poput Etiopije, Katara, Indonezije, Nepala, Kuvajta

Čović
Dragan Čović. predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a

Nakon što je Sven Alkalaj, veleposlanik BiH pri Ujedinjenim narodima kojega je na tu dužnost postavio protuhrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, bio suzdržan prilikom glasovanja o rezoluciji kojom bi UN osudio masovna kršenja ljudskih prava u Islamskoj republici Iran, na Twitteru se oglasio Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH.

-Nema mjesta kompromisu kada je riječ o osudi najgroznijih kršenja ljudskih prava, uključujući proizvoljna pritvaranja, mučenja i izvansudska pogubljenja žena i djevojaka. Bosna i Hercegovina mora se uskladiti s europskim vrijednostima ljudskih prava i demokracijom, napisao je Čović označivši u tweetu Ujedinjene narode te predstavništvo UN-a u BiH.

 

Podsjećamo, u proteklih nekoliko tjedana iranski režim ubio je preko 300 osoba koje su sudjelovale u masovnim demonstracijama zbog protivljenja načinu uređenja države na šerijatskim počelima.


Svojim glasovanjem Alkalaj je BiH svrstao uz zemlje poput Etiopije, Katara, Indonezije, Nepala, Kuvajta, piše HMS.

Za rezoluciju kojom se osuđuju masovna kršenja ljudskih prava u Iranu glasovalo je 78 zemalja članica UN, 28 je bilo protiv, dok je 67 članica UN bilo suzdržano.

Previous articleU mostarskom naselju automobili završili u dvorištu obiteljske kuće
Next articleI ovo je BiH: Zbog mirovine se pretvarao da boluje od depresivne psihoze
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments