Dragan Čović i Zvonko Milas u Širokom Brijegu

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, danas su službenu posjetu Širokom Brijegu započeli sastankom sa širokobriješkim gvardijanom fra Ivanom Marićem.

Posjeti samostanu nazočili su i gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Prilikom susreta gvardijan je upoznao dužnosnike s aktivnostima i radovima na Franjevačkom samostanu i crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. Posebnim je istaknuo rekonstrukciju zgrade Sjemeništa s osnovnim sadržajem knjižnice i muzeja i spomen sobu za ubijene franjevce.

Radovima na izgradnji spomenutog krila i novim projektom, samostan se otvara prema klaustru i prema budućem Franjevačkom trgu, oko kojeg će biti crkva i samostan, zgrada knjižnice i muzeja te gimnazija. 

Predsjednik Čović iskazao je potporu ovom i budućim projektima u Širokom Brijegu što je učinio i tajnik Milas, budući da Vlada Republike Hrvatske, preko svog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, financijski prati ovaj projekt od početka, te je i danas obećao daljnju podršku u financijskom smislu. 


Nakon posjete samostanu, predsjednik Čović i tajnik Milas danas će se u Širokom Brijegu sastati s predsjednicima županijskih vlada, gradonačelnicima i načelnicima izabrani ispred HDZ-a BiH.

Bild.ba

Previous articlePolicajci iz HBŽ-a ići će na izobrazbu u MUP RH
Next articleU HNŽ-u 100 novozaraženih, preminula žena u SKB Mostar
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments