Draško Stanivuković o Dodiku i političkom samoubojstvu

Draško Stanivuković o Dodiku i političkom samoubojstvu

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, novi banjolučki gradonačelnik, kaže da će Dodikova opstrukcija njega kao gradonačelnika značiti politički suicid za prvog čovjeka SNSD-a.

Komentirao je i kako je svojevremeno komadao asfalt i odgovorio na pitanje je li tada očekivao da će postati gradonačelnik.

– Ja jesam vjerovao, tada kada sam to činio sam htio mijenjati stvari u rodnom mjestu, državi, regiji… Danas vam mogu reći da sam prije četiri godine rekao da mogu biti kvalitetan narodni zastupnik, prije dvije sam rekao da mogu biti gradonačelnik… U narednim godinama ćemo biti posvećeni da uradimo mnogo toga za našu Banjaluku – kazao je.

Na upit je li slučajno da se stvari mijenjaju i u Banjaluci i u Sarajevu, kaže kako su “svi nezadovoljni ljudi tražili nekog čovjeka koji će to nezadovoljstvo promijeniti u bolje”.

– Osnovni princip demokracije je princp smijenjivosti. Mi smo to dokazali u mnogo gradova Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i nastavit ćemo to radit – rekao je.

Za uspjeh u politici, po njegovim riječima, ključ je “izaći iz šablona”.

– Ja živim u Banjaluci gdje imam vodu, struju i kanalizaciju… Narednih 50 godina ne moram ništa raditi, ali ja to ne želim. Svaki čovjek mora imati svoju šansu… Danas radim na ovaj način, kroz neko razdoblje sam sazrio, nikada se nisam htio odreći sebe da bih se nekom svidio – rekao je.

Komentirajući najave Milorada Dodika da će Skupština Grada Banjaluke opstruirati rad njega kao novog gradonačelnika, ocijenio je da je to “političi suicid”.

– Mi radimo potpuno suprotno od toga. Mi ćemo graditi stručnu gradsku upravu, pozvat ćemo sve kapacitetne ljude da nam se pridruže… Mi smo išli principima ljubavi i širine, oni su išli ucjenama. Narod je to prepoznao… To neće biti onako kako je on rekao… Kada nam zatvore sva vrata, mi pronađemo prozor kako bi uradili ono što smo obećali ljudima – kazao je Stanivuković.

Po njegovim riječima, “svi pošteni, marljivi i vrijedni ljudi” koji rade u gradskoj upravi, moći će napredovati “bez članske karte”.

– Banjaluka je banjalučka – rekao je i dodao da će s gradonačelničke pozicije “otvoriti zabranjene teme”, prenosi BHRT.

– Mogu pokrenuti teme koje su zatrpane u neke ladice… Pozvat ću sve gospodarstvenike da napravimo plan za naš grad. Prošetat ću s radnicima do Trga Krajine… Skidamo jaram koji je ovaj narod premorio. Mi ćemo predlagati stvari, tražiti od odbornika da podrže zbog građana. I bez te većine se može funkcionirati – rekao je.

Bild.ba