Džaferović o uhićenju Novalića: On je učinio sve što je mogao

Džaferović o uhićenju Novalića: On je učinio sve što je mogao

Foto: Fena

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović smatra da je federalni premijer Fadil Novalić, tijekom borbe protiv pandemije, strpljivo i predano radio na zaštiti života i zdravlja ljudi, i na zaštiti bh. ekonomije.

– Ja mislim da je učinio sve što je mogao. Duboko sam uvjeren da njega nema u kriminalnim radnjama. To je moje mišljenje, neka me demantiraju – naglasio je Džaferović.

Rekao je da se Tužiteljstvo BiH i SIPA, ako žele biti kredibilne institucije, moraju jednako odnositi prema svakom predmetu.

Smatra da je sitaucija veoma ozbiljna, jer je u pitanju privođenje i zadržavanje premijera Federacije BiH od kojeg ovisi dobar dio života u Federaciji.

– Jutros je Vlada morala otkazati sjednicu, a to se tiče svih ljudi u ovoj zemlji. Ono što nedostaje u ovom trenutku su činjenice, javnost nema činjenice, o tome u čemu je, kako, s kim, zašto, na koji način sudjelovao premijer Fadil Novalić – rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Kaže da, ako postoje konkretne činjenice, radi se o teškom kriminalu. U suprotnom, o instrumentalizaciji tužiteljsko-policijskih agencija u političke svrhe.

Zato, poručio je Džaferović, Tužiteljstvo i SIPA moraju izaći s konkretnim činjenicama i podacima.

Premijer Novalić zadržan je tijekom noći, kao i ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i ravnatelj “Srebrene maline” Fikret Hodžić, na ispitivanju u prostorijama SIPA-e.

Bild.ba