Džaferović si opet daje za pravo da govori u ime cijele BiH, evo što je sada tema

Iako je ovoga puta u pravu i iako ovoga puta govori dobro u kontekstu globalnih prilika, nedopustivo je da sam govori u ime BiH

Bošnjački član Predsjedništva BiH opet je sebi dao za pravo da govori u ime cijele Bosne i Hercegovine izjednačivši tako državnu politiku sa svojim stavom.

Iako je ovoga puta u pravu i iako ovoga puta govori dobro u kontekstu globalnih prilika, nedopustivo je da sam govori u ime BiH jer nije BiH ono što misli Šefik Džaferović ili njegov skoro pa stranački kolega Željko Komšića.

“Sparatistički referendumi u više oblasti Ukrajine, koje se trenutno nalaze pod ruskom vojnom okupacijom, nelegalni su sa stanovišta međunarodnog prava i Bosna i Hercegovina ih ne priznaje”, kazao je danas predsjedatelj Predsjednistva BiH Šefik Džaferović.

“Takve referendume Bosna i Hercegovina neće nikada priznati, jer nemaju pravno utemeljenje, predstavljaju grubi napad na Povelju UN-a s ciljem nasilne aneksije teritorija suverene države, a, na koncu, osim nelegalnosti, ove referendume nedemokratskim čini i to što se održavaju u uslovima vojne okupacije”, dodao je.

U skladu sa svojim službenim stavom o Ukrajini, Bosna i Hercegovina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kazao je Džaferović, te će, dodaje, BiH ostati dio apsolutne većine međunarodne zajednice, koja je kroz rezoluciju Generalne skupštine UN-a o agresiji na Ukrajinu i druge akte potvrdila ovo opredjeljenje.


SOURCEBild.ba
Previous articleU Ljubuškom uskoro počinje izgradnja jako važnog objekta od kojeg će iznimnu koristi imati MUP Županije Zapadnohercegovačke
Next articlePlenković odbacio optužbe o tome da se tajno dogovarao
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments