Eichhorst: Nastavljamo rad na Izbornom zakonu

Ona nije željela iznositi detalje o konkretnim prijedlozima izmjena Izbornog zakona koji su bili na stolu ovih dana.

Američki diplomat zadužen za reformu Izbornog zakona Matthew Palmer i predstavnica Europske unije Angelina Eichhorst obratili su se medijima nakon što su jučer i danas obavili niz razgovora sa bh. političarima o izmjenama Izbornog zakona.

“Sve su ovo zahtjevne zadaće i u cijelosti smo spremni za ono što je pred nama. Trenutno imamo veliku odgovornost ali i hitnost potrebe djelovanja. Imali smo priliku susresti se s liderima, građanima i drugima”, navela je Eichhorst.

Dodala je da su imali cijeli niz sastanaka i da su pokušavali naći način kao objediniti neke ideje, prijedloge i sugestije i staviti ih u jedan okvir oko kojeg bi mogli započeti pregovore. “Radimo korak po korak na transparentan i inkluzivan način. Želimo osigurati da su svi uključeni u proces. Razgovori se nastavljaju, vratit ćemo se zadatku. Suština svega je jačanje institucija na razini BiH i Federacije BiH”, naglasila je.

Naznačila je da građani moraju imati povjerenje da institucije rade na dobrobit građana.

“Vjerujem da većina građana želi da ova zemlja postane članica EU. Ohrabreni smo porukama koje smo čuli od svih sugovornika”, navela je. Ponovila je podršku Europske unije BiH kao “jedinstvene, suverene i cjelovite zemlje”.


Ona nije željela iznositi detalje o konkretnim prijedlozima izmjena Izbornog zakona koji su bili na stolu ovih dana.

Bild.ba

SOURCEAgnecije
Previous articlePalmer: Neophodne su ustavne promjene za rješavanje presuda Europskog suda za ljudska prava
Next articlePraljak je sebi oduzeo život, iako je bio u punoj snazi. Imam respekt prema tome
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments