Ekonomist objavio graf: Ovako smo popunjavali Njemačku

Prema grafu kojeg je Kovač objavio u Njemačkoj živi 373.000 migranata iz Bosne i Hercegovine, 426.845 migranta iz Hrvatske i 330.000 s prostora Srbije i Crne Gore.

Foto: Facebook

Dejan Kovač, hrvatski ekonomist i bivši kandidat za predsjednika Hrvatske, objavio je da je s prostora bivše Jugoslavije u Njemačku emigriralo više od dva milijuna osoba, što čini 10 posto emigrantske populacije u Njemačkoj.

Kovač naglašava da je podatak od dva milijuna zapravo podcjenjivanje broja osoba koje su iz bivše Jugoslavije otišle u Njemačku te da je realna brojka veća.

Kao probleme prilikom određivanja je odredio što treba mjeriti, osobe porijeklom iz neke države, a zatim i stopu naturalizacije, ili broja osoba koje uzmu njemačko državljanstvo.

Drugi problem su druga generacija migranata, tj. djeca koja žive u kućanstvu s roditeljima, a sami imaju samo njemačko državljanstvo, a treći problem su osobe s kratkoročnim ugovorima i osobe koje su povratnici.

Za povratnike je naveo da su bili aktualni poslije rata, ali da od 2000. godine nije pad zbog povratnika već je pad zbog naturalizacije jer su naši ljudi postajali Nijemci.


“Zahvalimo se na ovome, svim prijašnjim Vladama, a pogotovo Milanovićima, Kolindama, Vučićima, Plenkovićima, Dodikima, Izetbegovićima i njihovim mama i tatama – političkim i stvarnim. Prvo ste raselili ljude nacionalizmom i ratom, a onda ste još toliko raselili korupcijom. Hvala vam od srca! Samo kad svi odu, ne znam tko će vam dati za plaće..,” zaključio je Kovač.

Prema grafu kojeg je Kovač objavio u Njemačkoj živi 373.000 migranata iz Bosne i Hercegovine, 426.845 migranta iz Hrvatske i 330.000 s prostora Srbije i Crne Gore.

SOURCEBild.ba
Previous articleMarija u Švedskoj izdržala samo mjesec dana, brže-bolje se vratila, otkrila je što joj je zasmetalo
Next articleBošnjačka redateljica: Neće vam povorka ponosa odnijeti djecu u “pedere”, meni nitko ne treba vraćati dugu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments