Europski parlament žestoko isprozivao Milorada Dodika, pogledajte kako im je on kulturno spustio

Dodik je ubrzo komentirao prijedlog sankcija zbog svojih postupaka u BiH, uključujući i obilježavanje 9. siječnja kao Dana RS-a

Europski parlament je danas izglasao rezoluciju u kojoj formalno traži od Europske unije uvođenje sankcija protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Inicijativa je pokrenuta na prijedlog predsjednika delegacije Europskog parlamenta za odnose s BiH Romea Franza i stalnog izvjestitelja Paula Rangela.

“Europski parlament ponavlja svoj poziv za usvajanje ciljanih sankcija protiv destabilizirajućih aktera u Bosni i Hercegovini, uključujući one koji ugrožavaju njen suverenitet i teritorijalni integritet, posebno Milorada Dodika”, navodi se u tekstu koji je usvojen u formi rezolucije. Pozvali su sve članice EU da osiguraju da Vijeće EU usvoji takve sankcije, piše Klix.

“Politika sankcioniranja je uvijek znak nemoći”

Dodik je ubrzo komentirao prijedlog sankcija zbog svojih postupaka u BiH, uključujući i obilježavanje 9. siječnja kao Dana RS-a, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Dodik smatra da zbog njegovih političkih odluka “nitko nije stradao” i da je politika sankcioniranja uvijek znak nemoći.

“Europski put nije doveden u pitanje, nije doveden u pitanje ni teritorijalni integritet BiH, pa me zanima što je inspiriralo europarlamentarce da predlože jednu takvu mjeru. Izabrao sam odlučivati slobodno i prema svojoj savjesti, poštujući sve pravne akte Republike Srpske i BiH. Ako zbog toga trebam biti kažnjen, neka budem, ali bar da se jasno kaže i zna da sam kažnjen jer sam mislio svojom glavom, poštovao Ustav i rukovodio se nacionalnim interesima”, zaključio je Dodik.

SOURCEBild.ba
Previous articleNakon što je Izetbegović izigrao Mostarski sporazum, SDA tvrdi da je HDZ BiH “stavio točku” na legitimno predstavljanje
Next articleOvo je dobro rečeno: “Zamislite da je Thompsonov gitarist optužen za trgovanje djecom. Pa zapalili bi ga na lomači”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments