Federalna vlada je odlučila i to da se maske moraju ponovno nositi, evo i gdje

Zdravstvenim ustanovama naloženo je smanjenje posjeta, priopćeno je iz federalne Vlade nakon današnje sjednice u Sarajevu.

U Federaciji BiH od danas je obvezno nošenje zaštitne maske u svim ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi, odlučila je federalna Vlada.

Zdravstvenim ustanovama naloženo je smanjenje posjeta, priopćeno je iz federalne Vlade nakon današnje sjednice u Sarajevu na kojoj su usvojene naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva u vezi s virusom korona.

Nadležna tijela u županijama, kao i zdravstvene ustanove u županijama, dužni su otvoriti punktove za cijepljenje protiv korona virusa na razini svake općine s ciljem što veće dostupnosti cijepljenja stanovništvu.

Utvrđeno je da danas počinje provođenje naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, koje važe 30 dana.

Zadužen je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva da kontinuirano prati situaciju i da, u slučaju pogoršanja, Vladi odmah predloži nove mjere.


“Naloženo je vladama županija, odnosno kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva da kontinuirano prate epidemiološku situaciju na području županije, te da u slučaju pogoršanja pravovremeno djeluju, donose mjere i redovito javljaju Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva”, navodi se u priopćenju federalne Vlade koja je danas usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji na dan 1. kolovoza u kojoj se ocjenjuje da je ugroženost zdravlja opće populacije umjerena do visoka.

Vlada FBiH će izvijestiti federalni Parlament o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika od širenja virusa.

Prema podacima dostavljenim Zavodu za javno zdravstvo FBiH, u Federaciji BiH zabilježeno je 7.657 aktivnih slučajeva zaraze virusom korona.

 

 

SOURCEbild.ba
Previous articleRanjeni muškarac iz Gruda još uvijek u životnoj opasnosti, Općina će proglasiti Dan žalosti
Next articleStanje na požarištu u Neumu malo bolje, i dalje treba angažirati kanader
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments