Glavaš o pomilovanju Perkovića: ‘Reći ću svoje mišljenje o tom čovjeku pod cijenu da mi je**te sve po spisku‘

U komentarima se odmah rasplamsala rasprava, a jedan od pratitelja Glavašu je napisao: "Milanović ga ne može pomilovati jer ga je osudio njemački sud. Smiješno je da su uopće raspravlja o tome pa zna se da je pogubio desetke ljudi. Miru Barišića npr."

Branimir Glavaš | Izvor: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Branimir Glavaš na svom se Facebooku kratko osvrnuo na molbu generala Domovinskog rata, upućenu predsjedniku Zoranu Milanoviću, u kojoj traže da pomiluje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Glavaš se, zapravo, osvrnuo samo na Perkovića te je najavio da će nakon Uskrsa reći svoje mišljenje.

– Uporno me zovu i pitaju što mislim o Josipu Perkoviću i njegovom eventualnom pomilovanju? Čut ćete narednih dana dok prođu uskrsni blagdani. Kome pravo, kome krivo!? Reći ću svoja saznanja o tom čovjeku od svibnja 1990., pa nadalje, i svoje mišljenje, pod cijenu da mi svi *ebete sve po spisku, napisao je Glavaš.

U komentarima se odmah rasplamsala rasprava, a jedan od pratitelja Glavašu je napisao: “Milanović ga ne može pomilovati jer ga je osudio njemački sud. Smiješno je da su uopće raspravlja o tome pa zna se da je pogubio desetke ljudi. Miru Barišića npr.” Glavaš mu je na to odgovorio – “Što je njemački sud, sud Svevišnjeg? Ne budimo naivni!”.

Ranije danas je, inače, general-bojnik u miru Marinko Krešić izvijestio da je, s obzirom na podjele koje je u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo, uskratio potpis na pismo kojim bi se od predsjednika Republike Zorana Milanovića tražilo da pomiluje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.


Odvjetnik Anto Nobilo, kao pravni zastupnika Perkovića i Mustača najavio je prije nekoliko dana kako će uputiti molbu predsjedniku Milanoviću da ih pomiluje, a prema pisanju medija, to su pismo namjeravali potpisati i umirovljeni generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Pavao Miljavac, Davor Domazet Lošo te Marinko Krešić. Svoj je potpis s pisma već ranije povukao general Krešimir Ćosić.

Perković i Mustač su na njemačkom sudu 2016. godine osuđeni na doživotne zatvore za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj, a kaznu služe u Hrvatskoj.

SOURCEBild.ba
Previous articleBivši predsjednik RH nedvosmisleno otkrio što bi on učinio sa zahtjevom za pomilovanjem Perkovića i Mustača
Next articleVučić: Sankcije Dodiku? Ne pada mi napamet. Što treba, da postavljam sutra granicu na Drini kao nekada?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments