Godišnjica je smrti britanske princeze Diane, a evo kako će njeni sinovi obilježiti četvrt stoljeća otkako im je majka umrla

William i Harry su imali samo 15 i 12 godina kad je Diana poginula. Svi se sjećaju dvojice dječaka kako pognutih glava hodaju iza majčina lijesa.

Foto: EPA

Prinčevi William i Harry u srijedu će u privatnosti obilježiti 25. godišnjicu smrti svoje majke, princeze Diane, ali i odvojeno, jer se nesuglasicama među braćom ne nazire kraj.

Lady Diana Spencer, čiji je bajkoviti brak s princom Charlesom osvojio svijet dok se javno nije razotkrila nevjera, a završio je razvodom, poginula je u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine.

Prije pet godina njezini su sinovi prisustvovali nizu javnih komemoracija te su javno progovorili o trajnim posljedicama koje je majčina smrt ostavila na njihove živote.

No ove godine braća neće sudjelovati ni u jednoj službenoj komemoraciji, već će godišnjicu obilježiti u privatnosti sa svojim obiteljima.

William (40) je nedavno najavio da iz Londona sa suprugom Catherine i njihovo troje djece seli na imanje Windsor zapadno od Londona, a Harry (37) sada živi u Kaliforniji sa suprugom Meghan i njihovo dvoje djece, nakon što je par napustio kraljevsku obitelj početkom 2020. godine.


Glasnogovornici obaju parova potvrdili su da će obitelji provesti dan privatno obilježavajući godišnjicu Dianine smrti odvojeno.

Nasljeđe

Dianu danas cijene jer je prekinula konvencionalan i uštogljen način života kraljevske obitelji. Britanska monarhija već je stoljećima poznata po prepoznatljivom stilu života prepunom protokola.

Diana je bila i ostala jedna od omiljenih članica britanske kraljevske obitelji, koja je prema mišljenju mnogih zaslužna za činjenicu da su se potomci kraljice Elizabete i čitava njezina obitelj u javnosti uspjeli malo opustiti.

Joe Little, glavni urednik časopisa Majesty, smatra da je Diana snažno utjecala na svoje sinove, trudeći se da budu manje formalni u odnosu s ljudima, premda im je kraljevska tradicija to nalagala.

U prilog tomu govori i činjenica da je njezin stariji sin William srdačno izgrlio engleske nogometašice nakon njihove pobjede na Euru 2022. održanom ranije u kolovozu.

Diana je za života bila posvećena dobrotvornom radu, posebice kada je riječ o razminiranju te je bila vrlo angažirana na promjeni odnosa prema oboljelima od HIV-a i AIDS-a.

Omiljena princeza i danas se smatra modnom ikonom, a poznato je i da je nerijetko kršila protokol koji je zahtijevao elegantno odijevanje.

Potvrda trajne fascinacije kraljevskom obitelji, osobito Dianom je i činjenica da je prošli vikend sportski Ford Escort, nekoć u njezinu vlasništvu, na dražbi prodan za oko šest i pol milijuna kuna.

Razdor

William i Harry su imali samo 15 i 12 godina kad je Diana poginula. Svi se sjećaju dvojice dječaka kako pognutih glava hodaju iza majčina lijesa.

Prošle godine braća su otkrila njezin kip u Kensingtonskoj palači na dan kada je pokojna princeza trebala navršiti 60. godina.

No razdor, za koji upućeni tvrde da je počeo nedugo nakon što je Harry počeo izlaziti sa sadašnjom suprugom Meghan Markle, jedva su uspijevali prikriti.

U međuvremenu se odnos između braće pogoršao, a razdor produbio.

SOURCEHina
Previous articlePazite ovu ideju: šef ukrajinske diplomacije bi zabranio ruskim turistima – odlazak na ljetovanje u EU
Next articleSvjetska zdravstvena organizacija objavila kakva je situacija s majmunskim boginjama u Europi, evo brojki
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments