Gospođa iz BiH godinama financirala ISIL i teroriste. Sada je sud potvrdio optužnicu

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 9. rujna ove godine optužnicu u predmetu Sena Hamzabegović, koja optuženu Senu Hamzabegović tereti da je počinila kazneno djelo financiranje terorističkih aktivnosti.

U optužnici se, pored ostalog, navodi da je optužena Hamzabegović u razdoblju od 2013. do 2018. godine, u više navrata, sudjelovala u prikupljanju i pružanju financijske pomoći za potrebe državljana Bosne i Hercegovine koji su boravili na ratištu u Siriji i Iraku.

To je činila iako je znala da se te osobe bore na strani Islamske države (ISIL-a), te da su se priključili formacijama koje su na osnovu rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda proglašene terorističkim grupama i organizacijama.

Te organizacije su imale za cilj destabilizaciju i nasilnu izmjenu političkog i ustavnog poretka, a njihovi pripadnici su svakodnevnim oružanim akcijama i napadima na stanovništvo, ubijanjima, protivpravnim zatvaranjima, uzimanjem talaca i drugim radnjama namjeravali prisiliti legitimne vlasti Sirije na izmjenu ustavnog poretka i političkog režima, navedeno je u optužnici Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Suda BiH.

Bild.ba


Previous articleZeljković kaže da čelniku Veleža smeta što je Srbin predsjednik Nogometnog saveza, dobio je i prijetnje smrću
Next articleNevjerojatni Real Madrid srušio rekord iz sezone 2014./2015.
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments