Gospođa je šetala s Komšićem, a sad priča o legitimnosti

Gospođa je šetala s Komšićem, a sad priča o legitimnosti

Izaslanica u Domu naroda BiH Marina Pendeš danas je za N1 govorila o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, odnosima sa susjedima i ostalim aktualnim temama.

Odbačeno više od 40 točaka dnevnog reda?

“HDZ BiH je podržao većinu točaka dnevnog reda osim određenih inicijativa za koje smatramo da nemaju smisla, a za koje smo kazali to na sjednici. Da se svi mi držimo koalicije, sve bi točke bez ikakvih problema prošle. 48 točaka smo podržali.

Naše kolege iz RS imaju određene stavove prema pojedinim točkama dnevnog reda, ja poštujem stav ali to ne znači da ih podržavam”, kazala je Pendeš.

“Treba se vratit za stol, razgovarati. Mislim da predsjednik HDZ-a nastoji da se postigne određeni dogovor, da pripremimo zakona za EU. Oni su sjedili, dogovarali i oni će dati izjave za medije”, dodala je.

Kaže da je optimista za pronalazak rješenja za Mostar.

“Optimista sam da će se postići rješenje, jer bi bilo neozbiljno da se već toliko godina ne provode izbori u Mostaru. Smatram da trebamo biti odgovorni prema našim biračima, državi, ako želimo EU onda moramo sjesti za stol i razgovarati”.

“I za ljubav i za tango treba dvoje”, dodaje.

Pendeš kaže da od svojih koalicionih partnera očekuje zalaganje za legitimno predstavljanje.

“Mi smo koalicijski partneri, ali se zalažemo za legitimno predstavljanje što očekujemo i od koalicionih partnera. Mislim da je rečeno da će na sljedećoj sjednici biti usvojen proračun i proslijeđen. Ja sam u Domu naroda, možemo razgovarati o tačkama koje se usvoje na Domu naroda, ali ne mogu ja djelovati. Zna se na koji način se radi i djeluje”.

“Određene zadaće su imali ministri sigurnosti, ministar vanjskih poslova o čemu sam već govorila i nisu odradili dio posla koji je definiran akcionim planom koji je usvojen na VM BiH.”, kazala je.

Problem sa Hrvatskom?

“Mi nemamo problem sa Hrvatskom, mi imamo problem sa BiH. Imamo problem sa institucijama BiH”, kazala je.

Bild.ba