Gospodinu Haliloviću hrvatski je jezik neprihvatljiv. Brutalno napao ministricu Gudeljević

Screenshot: Dnevnik.ba

Ministarstvo civilnih poslova BiH priopćilo je da je ministrica Ankica Gudeljević verbalno napadnuta na sastanku zbog unaprjeđenja procesa akreditacije visokoškolskih institucija u Brčko distriktu BiH, kojem su nazočili predstavnici Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH.

Kako su istaknuli, na tom sastanku ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Enver Halilović je verbalno nasrnuo na ministricu Gudeljević zabranjujući joj da ga oslovljava sa “ravnatelj“ jer je ta riječ “neprihvatljiva“.

Ističu kako su sudionici sastanka nastojali uvjeriti ravnatelja Halilovića da svatko ima pravo upotrijebiti onu riječ koja je u duhu njegovog maternjeg jezika, no, nažalost, bez ikakvog učinka.

– Neprimjerena retorika nastavljena je uz optužbe upućene ministrici kojom se nastojala diskreditirati u svojoj ženskoj, političkoj i poziciji građanke jedne države koji ima Ustavom zagarantirana prava govoriti maternjim jezikom. Usprkos neprijatnostima kojima je bila izložena, Gudeljević je sastanak privela kraju imajući u vidu činjenicu kako Halilović nije prethodno nazočio sastanku Asocijacije rektorskog zbora privatnih sveučilišta smatrajući da se nastali problemi moraju pod svaku cijenu riješiti – priopćili su iz Ministarstva.

Na sastanku se, kažu, do kraja raspravljalo o problemima u procesu akreditacije i reakreditacije visokoškolskih institucija na teritoriju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i o mogućnostima za unaprjeđenje navedenog procesa za što je ravnatelj Halilović utvrdio kako su “obične nebuloze“ te da “na to neće odgovoriti“.


Bild.ba

Previous articleAco objavio sljedećeg gosta i izazvao žestoku raspravu
Next articleZovko preporučila Turskoj da ‘prigrli’ europske vrijednosti