Gospon s fotke imenovan je danas za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine, pogledajte što je sve radio u životu

Debevec, kao jedini kandidat za tu poziciju, danas je na sjednici VSTV-a predstavio svoj program rada i planove za novi mandat.

Ranko Debevec imenovan je danas za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine. Debevec je imenovan danas na sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija ranije je kazao da je Debevec prošao sve procedure, te da je Podvijeće predložilo njegovo imenovanje za predsjednika, čime je dobio još jedan mandat.

Debevec, kao jedini kandidat za tu poziciju, danas je na sjednici VSTV-a predstavio svoj program rada i planove za novi mandat.

Naglasio je da će raditi na unapređenju sektora pravde u BiH. U prvom redu na unapređenju kvalitete i učinkovitosti te efikasnosti i odgovornosti rada suda, ali i na unapređenju institucionalnog razvoja suda.

“Sud će ići na što više aktivnosti koje se odnose na jačanje pravne države, vladavine prava, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala”, poručio je Debevec.


Istaknuo je da će se voditi računa da se što brže i efikasnije odlučuje.

Ranko Debevec rođen je 1964. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 1988. godine. Od 2005. do 2008. godine obnašao je dužnost tužitelja Županijskoga tužiteljstva u Sarajevu. Za tužitelja Tužiteljstva BiH imenovan je 10. travnja 2008. godine, a u razdoblju od 2010. do 2012. godine bio je član Projektnoga tima IPA projekta Vijeća Europe za borbu protiv cyber kriminala. Za suca Suda BiH imenovan je 12. prosinca 2012. godine.

Bio je sudionik brojnih domaćih i stranih seminara i edukacija iz oblasti kaznenoga prava.

Visoko sudsko i tužuteljsko vijeće Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 14. prosinca 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Ranka Debeveca na poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine.

SOURCEFena
Previous articleSnažan potres pogodio sjeverni dio ove države, stanovnici bježali glavom bez obzira
Next articleI onda će netko reći da su Hrvati škrti: Najviše “bakše” dostavljačima od svih zemalja gdje Glovo posluje ostavljaju u Hrvatskoj
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments