Gradonačelnik Trebinja poručio gradonačelniku Dubrovnika da ne smeta

"Ja sam za to da se svi uvjeti ispune, ali isto tako bez uplitanja politike"

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić odgovorio je danas kolegi iz Dubrovnika Mati Frankoviću na zahtjev da se odmah obustave aktivnosti vezane za izgradnju aerodroma u Trebinju.

Ćurić je poručio Frankoviću da, “ako ne može pomoći, onda ne treba ni smetati”.

Ćurić je izjavio Srni da uvjeti za gradnju aerodroma u Trebinju trebaju biti ispunjeni, ali ne treba se, kaže, miješati politički dio, ako je riječ o dozvoli i ispunjavanju uvjeta.

“Ja sam za to da se svi uvjeti ispune, ali isto tako bez uplitanja politike. Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju utjecati na izvorište rijeke”, rekao je Ćurić

On je dubrovačkom gradonačelniku poslao poruku da “ne smeta, ako ne može pomoći u izgradnji aerodroma u Trebinju”.


Podsjećamo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je jučer dopis Vijeću Ministara BiH i predsjedatelju Zoranu Tegeltiji povodom donošenja Memoranduma između VM BiH i Vlade Srbije kojim se “utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje”.

On je rekao da bi budući aerodrom trebao biti smješten u blizini naselja Taleža u BiH, samo na oko 8,5 km od izvora Omble i to u krškom izrazito vodopropusnom terenu. Istaknuo je da je zabrinut kakav bi utjecaj izgradnja zračne luke imala na izvorište rijeke Omble.

SOURCEBild.ba
Previous articlePrepoznajete li dotičnu? Želi Putina vidjeti u Haagu, kaže da treba izdati nalog za njegovim uhićenjem
Next articleBošnjačkom radikalu smeta obilježavanje godišnjice HVO-a i dolazak Milanovića: “Spriječite…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments