Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se oglasio na Facebooku i poručio: “Neću biti poslanik u Skupštini ZDK ni u Vladi ZDK”

Kako tada, tako i sada. Svi su znali da ne idem s pozicije na kojoj sam sada.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je objavom na svom Facebook profilu potvrdio kako i definitivno neće prihvatiti osvojeni mandat na Općim izborima 2022. za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Kasumović je takvu odluku najavljivao i ranije, ustvrdivši kako mu nikada i nije bila namjera da “preuzme Kanton”, piše “Avaz”.

“Prije četiri godine sam osvojio direktan mandat u državni parlament. Poziciju sam prepustio drugome. I tada, kao i sada, građani su znali, svima sam sasvim jasno i glasno rekao da se ne povlačim sa mjesta gradonačelnika.

Kako tada, tako i sada. Svi su znali da ne idem s pozicije na kojoj sam sada. Dakle, neću biti poslanik u Skupštini ZDK. A neću biti ni u Vladi ZDK. Ostajem gradonačelnik Zenice.

Uradili smo toliko da se to sasvim jasno vidi, ali nisam zadovoljan i moramo uraditi mnogo više da bi građanima Zenice bilo dobro”, napisao je na Facebooku.


Previous articleSvi nezapozleni koji se nisu prijavili za jednokratnu novčanu potporu od 100 KM, a žele dobiti novac, mogu to učiniti još danas i sutra
Next articlePredsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravit će sutra u posjetu Bosni i Hercegovini i otvoriti će tunel Ivan
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments