Grbin suočen s katastrofalnim rezultatom SDP-a: Moramo se mijenjati

Peđa Grbin
Peđa Grbin (Foto: Arhiva)

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ocijenio je u utorak kako si je stranka dopustila da godinama ne sluša birače zbog čega su ostvarili loš izborni rezultat u Zagrebu te ustvrdio da su promjene u SDP-u već počele.

“Da, moramo se mijenjati, te promjene u SDP-u su već počele”, rekao je Grbin za Dnevnik Nove TV, prenosi Hina.

Dodao je kako je Joško Klisović bio njegov izbor kandidata za gradonačelnika te istaknuo kako su promjene u Zagrebu bile nužne.

“Iskoristit ću ovu priliku da se ispričam Zagrepčanima, ali prije svega članovima SDP-a, što smo dopustili da dugi niz godina ne slušamo birače. Ovo je poraz prije svega takve politike”, istaknuo je Grbin.

Poručio je kako je SDP shvatio poruku i da će se mijenjati tako što će slušati birače i nuditi projekte koji će gurati da se Hrvatska i Zagreb mijenjaju.


Ocijenio je kako ljevica nema novog lidera te da su lokalni izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici. Tako je istaknuo da je SDP u prvom krugu osvojio jedan grad više nego prije četiri godine, dok je HDZ osvojio tri grada manje. 

Također je odbacio navode novinara da se snaga SDP-a mjeri preko uspjeha u Zagrebu, poručivši da se mjeri prema rezultatima u čitavoj Hrvatskoj.

Ponovio je da je rezultat u Zagrebu njegova odgovornost jer je on predložio Klisovića za kandidata,  Objasnio je da je tu odgovornost preuzeo na sebe jer je vidio da je SDP u Zagrebu otišao u krivom smjeru što će, ocijenio je Grbin, trebati mijenjati godinama. 

Nije direktno odgovorio na pitanje razmišlja li o stavljanju mandata na raspolaganje ako SDP ne pobijedi u Rijeci, već je poručio kako mu je prioritet osigurati da 30. svibnja na čelna mjesta u brojnim jedinicama lokalne samouprave dođu najbolji ljudi.

Uz to je i najavio pobjedu SDP-a u Rijeci, rekavši da o pobuni i udarima u stranci ne razmišlja. 

Što se tiče izbornog uspjeha u Zagrebu platforme Možemo!, čestitao im je na odličnom rezultatu te ocijenio kako su to ostvarili jer nisu ponovili SDP-ove greške.

“Nismo dovoljno razmišljali o problemima građana. Nažalost, slizali smo se previše s jednom političkom opcijom i sada to plaćamo. Što se tiče toga hoćemo li ići s Možemo!, zar nije normalno da ljevica surađuje s ljevicom, bilo u Zagrebu ili Rijeci”, ocijenio je Grbin, poručivši kako će biti fokusirani i na uspjeh Tomislava Tomaševića u drugom krugu.

Također, Grbin je osudio prijetnje smrću nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Karlovca s podrškom SDP-a Davoru Petračiću, istaknuvši kako očekuje da će institucije ovo istražiti.

Bild.ba

Previous articleMilanović: Izbori u Zagrebu su gotovi
Next articleU pandemiji sve više ljudi pati od nesanice