Grmoja: Hrvati u BiH izloženi su iživljavanju političkog Sarajeva

Hrvatski saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja kazao je jutros da su Hrvati u Bosni i Hercegovini izloženi iživljavanju političkog Sarajeva te da Hrvati trebaju preispitati na koji način pomoći hrvatskom narodu u BiH.

“Mi znamo da od tri člana Predsjedništva BiH Hrvati nemaju svoga predstavnika, da je Komšić nametnut, i da je jedini koji s vremena na vrijeme kaže nešto u korist Hrvata, nažalost, eto, Milorad Dodik. Takve su okolnosti. Definitivno da Hrvati trebaju preispitati što će biti s BiH, na koji način zapravo pomoći hrvatskom narodu u BiH da se izbori za svoja politička prava”, rekao je Grmoja.

Komentirajući izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da premijer Andrej Plenković i njegova vlada nisu krivi za iseljavanje Hrvata, a nakon što je popis stanovništva u RH pokazao pad broja stanovnika ispod 3,9 milijuna, Grmoja je rekao da je Milanović time išao sebe abolirati od odgovornosti jer je i on bio premijer.

Naravno da nije odgovorna samo ova vlada, ali Plenković je premijer već pet godina, pa je njegova odgovornost veća nego Milanovićeva, ustvrdio je Grmoja jutros u izjavi za Hrvatsku televiziju.

SOURCEHina
Previous articleKarta nacionalnih inteligencija jako naljutila Srbe, optužili su Britance. Hrvati su među najinteligentnijim narodima
Next articlePogledajte kako su ukrajinski navijači iskazali ljubav prema Hrvatskoj
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kantakuzan

Najgore po Hrvate u BIH je sto primjeniti silu, kao prije 28 godina, Ahmici, Dretelj, Covicevi robovi u Aluminiumu i mnoga druga mjesta. Kad bi se kako mogli istrijebiti Bosnjaci i suzbiti u koncentracione logore, sve bi proslo kako treba i Hrvati bi bili zadovoljni. Ovako moraju pregovarati a to im ne ide jer nemaju silu…teska situacija. Mislim da je Tudjman kriv za ovo…nije dobro dogovorio karadjojdjevo sa onim psihopatom milosevicem…nikako to nije dobro dogovorio….tesko se moze istrijebiti jedan narod…jedan doktor povijesnih snanosti je to trebao znati….