GS Hrvate naziva “baštinicima UZP-a”: Sramotan govor mržnje nakon izbora gradonačelnika Mostara

GS Hrvate naziva “baštinicima UZP-a”: Sramotan govor mržnje nakon izbora gradonačelnika Mostara

Građanski savez (GS) smatra da je odluka Naše stranke (NS) da omogući “baštinicima UZP”, kako nazivaju Hrvate, da upravljaju Mostarom umjesto ratnog heroja dr. Zlatka Guzina, konačni dokaz da se radi o političkoj formaciji koja je u službi neprijatelja BiH.

Njihovo sramotno priopćenje prenosimo u nastavku:

“Građanski savez (GS) smatra da je odluka Naše stranke (NS) da omogući baštinicima UZP da upravljaju Mostarom umjesto ratnog heroja dr. Zlatka Guzina, konačni dokaz da se radi o političkoj formaciji koja je u službi neprijatelja BiH.

Pozivamo sve “probošnjačke” snage da se ograde od ovog političkog uljeza u Sarajevu i da prekinu bilo kakvu suradnju, posebno koalicijske odnose. Davanje državnih organa vlasti kadrovima NS na upravljanje je stavljanje opstanka BiH pod znak pitanja.

GS ovim putem želi javnost podsjetiti na niz spornih izjava službenika NS, a koje javnost mora imati u vidu.

Boriša Falatar u tijeku kampanje 2018, pokušavajući oduzeti glasove Željku Komšiću za člana Predsjedništva BiH, sastao se sa isljednikom logora Heliodrom tražeći zajednički sadržilac oko ratne prošlosti. Sanja Renić NS Zenica nazvala člana Predsjedništva Željka Komšića “zadnjim smećem.” Sabina Čudić izjavljuje 2019. da se treba odustati od NATO puta, jer nemamo konsenzus. Irma Baralija izjavljuje 2020. :”Razumijem argumentiranu frustraciju Hrvata s izborom Željka Komšića. Također, Irma Baralija 2020. :”Mi smo se ovdje ubijali, mi smo jedni drugima kuće palili.” i “Ratnom prošlošću Semira Drljevića Lovca”, heroja, komandanta u obrani Mostara od UZP. Boška Čavar 2021. izjavljuje :”Željko Komšić je zlo ne samo za Hrvate nego za sve ljude u BiH”

S obzirom na javno izrečene stavove njenih službenika, ne treba se nitko iznenaditi oduševljenjem kojim je NS prihvatila ulogu pobočne satnije sudionika i glorifikatora UZP-a. Sarajevo je danas direktno pod kontrolom takvih politika i to je razlog za brigu svih probošnjački orijentiranih građana i građanki.”

Bild.ba