Gudeljević potpisala novi sporazum o donaciji cjepiva BiH

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević, tijekom službenog posjeta Republici Sloveniji, susrela se sa slovenskim ministrom zdravstva Janezom Poklukarom. 

Poklukar i Gudeljević su razgovarali o pandemiji izazvanoj koronavirusom kao i svim izazovima kojima su dvije države izložene od početka pandemije, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Tijekom susreta ministrica Gudeljević i ministar Poklukar su potpisali sporazum o donaciji cjepiva Republike Slovenije žiteljima Bosne i Hercegovine. Riječ je o 48.000 doza cjepiva AstraZeneca.

Ceremonija potpisivanja sporazuma održana je u Ministarstvu zdravstva Republike Slovenije u Ljubljani. Gudeljević je zahvalila na donaciji i kontinuiranoj potpori i pomoći koju Republika Slovenija pruža Bosni i Hercegovini.

Tijekom razgovora razmijenjena su mišljenja o uvođenju digitalne potvrde o cijepljenju i priznavanju testova iz Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji.


Gudeljević je ponovila prijedlog Bosne i Hercegovine da se razmotri mogućnost potpisivanja Sporazuma o suradnji u oblasti zdravstva između dvije države.

Poklukar i Gudeljević su jedinstvenog stava da dosadašnja uspješna suradnja ove dvije države treba biti nastavljena i u oblasti zdravstva.

Bild.ba

Previous articleDok Rebić uživa, Dalić na tajnom sastanku odlučivao o njegovoj sudbini?
Next articleU Beogradu skandiranjem Mladiću prekinuli “sjećanje na genocid u Srebrenici”