HDZ BiH SDA-u: Prekinite s kršenjem zakona i Ustava

Foto: Fena

HDZ BiH se oglasila priopćenjem u kojem su poručili SDA da prekinu kršiti zakon i Ustav i tražiti vaninstitucionalna rješenja.

-HDZ BiH osuđuje zapaljivu retoriku i političku neodgovornost SDA te poziva na prestanak uvredljivih i neutemeljenih optužbi na račun ministra financija i riznice BiH i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara, Vjekoslava Bevandu – poručili su iz te stranke.

Dodali su i da je pokušaj centralizacije moći političkog Sarajeva destabilizacija zemlje.

-Dok je BiH suočena sa socio-ekonomskim, zdravstvenim i sigurnosnim izazovima, jednostrana politika i politika centralizacije moći i sredstava političkog Sarajeva je, nažalost, opredijeljena za poticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit – naveli su iz HDZ-a BiH.

-Djelovanje koje ne poštuje temeljne odrednice Bosne i Hercegovine nikada nije bilo niti će biti ispravno za BiH – kazali su iz HDZ BiH.

Pozvali su i “ministre iz reda SDA, koji ne žele podržati odluku Vijeća ministara, na suzdržavanje od pozivanja na vaninstitucionalna rješenja” kao i na suzdržavanje “od pozivanja na djelovanje izvan okvira zakona i Ustava“, priopćila je HDZ BiH.

SDA ministri, navode iz HDZ-a, sami provode opstrukcije.

-Optuživati političke partnere u vlasti za opstrukcije koje ministri SDA sami provode ozbiljno je narušavanje politike dijaloga, koja je prijeko potrebna za što brži izlazak iz trenutne krize i nastavak na radu ka europskoj BiH – rečeno je.

Dodaju i kako je “nužno da Stranka demokratske akcije preuzme odgovornost koju su im vlastiti birači ukazali te da demonstrira korektnu političku suradnju s partnerima u vlasti i da svojim sudjelovanjem, a ne politikanstvom, da doprinos za prevladavanje krize“.

Uvažavanje svih razina vlasti i poštivanje legitimnih predstavnika je, smatra HDZ BiH, važan za cijelu BiH.

-Hrvatska demokratska zajednica BiH stoga odlučno poziva Stranku demokratske akcije na susprezanje od opstrukcija napretka Bosne i Hercegovine, na uvažavanje svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, kao i na poštivanje legitimnih političkih predstavnika s kojima treba su-kreirati rješenja za stabilnu i naprednu domovinu BiH, zaključili su u priopćenju.

Bild.baKomentari

Next Post

Stožer HNŽ-a pogriješio: Jedna pozitivna osoba, jedna retestirana

Uto tra 28 , 2020
Objavili smo danas informaciju koju je poslao Stožer HNŽ-a, a o dvije novozaražene osobe u toj županiji. Kažu da su pogriješili i da je ipak jedna osoba ponovno testirana dok je jedna iz Mostara pozitivna na covid-19. “Molimo vas da u prethodnom priopćenju zanemarite obavijest o jednoj zaraženoj osobi iz […]
Stožer