HDZ Hrvatske izabrao novo rukovodstvo: ovo je deset članova predsjedništva te stranke

U petak 17. lipnja će pak na Jarunu u organizaciji Utemeljitelja HDZ-a biti obilježena 33. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice.

Foto: Hina

Izborom deset članova Predsjedništva HDZ-a te 40 članova Nacionalnog odbora, usvajanjem izvješća predsjednika stranke Andreja Plenkovića o radu stranke od posljednjeg sabora, te usvajanjem Programa te izmjena i dopuna Statuta, u subotu je u Zagrebu zaključen 19. opći sabor HDZ-a.

Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova izabrali Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Krešimira Ačkara, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana i Šimu Erlića.

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a o smjeru kojim treba i dalje graditi, unaprjeđivati rad stranke, a osobito visoki stupanj i dogovora i odlučnosti da zajednički rade na boljitku Hrvatske, hrvatskog naroda, svih građana Hrvatske, kao i boljitka Hrvata izvan Hrvatske.

“Pozivam vas da to radimo jednako angažirano kao što smo to činili do sada”, poručio je predsjednik HDZ-a i premijer Plenković.

Najavio je da će u ponedjeljak u Zagrebu biti održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva stranke te potom u Požegi, na poziv predsjednica županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, i sastanak Kluba HDZ-a.


U petak 17. lipnja će pak na Jarunu u organizaciji Utemeljitelja HDZ-a biti obilježena 33. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice.

SOURCEHina
Previous articleGadna prometna u Zagrebu: Vozač izgubio kontrolu nad vozilom, pokupio tramvajsku stanicu, ima više ozlijeđenih
Next articleUhićen suigrač hrvatskog reprezentativca zbog otpužbe da je silovao jedva punoljetnu djevojku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments