HDZ-ovci tvrde da Milanovića vani nitko ne doživljava: Švedski zastupnik ih demantira i opasno je zabrinut

Švedski političar Charlie Weimers ih je opako demantirao i potvrdio da su Milanovićeve izjave itekako u svijetu imale odjeka.

Ilustracija: Bild.ba

Zoran Milanović danima govori o tomu kako je nužno blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO. Jučer je ponovio kako je taj alat posljednje obiteljsko srebro Hrvata koje se ne smije olako predati, piše portal Bild.ba.

Milanovićev cilj je da se donesu izmjene Izbornoga zakona u BiH kako bi se tamošnjim Hrvatima omogućilo da sami biraju svoje predstavnike, a Hrvatskoj osigurala trajna sigurnost s obzirom na to da je diskriminacija hrvatskih državljna u BiH trajni sigurnosni problem Hrvatske.

Saborska većina i vlada se s ovim ne slažu i pokušavaju nevješto demantirati Milanovića. Ukratko, njihove teze svode se na to da je Milanović ruski čovjek i da čini štetu Hrvatskoj. Uzmimo da su u pravu, ali zašto onda ne nude bolje rješenje? To je pitanje na koje nema odgovora.

Druga, opakija teza, a koju su gurali i neki ugledni novinari, jest da Milanovića vani nitko ne doživljava. Pri tom stavu je znao biti i HDZ i vlada. Međutim, švedski političar Charlie Weimers ih je opako demantirao i potvrdio da su Milanovićeve izjave itekako u svijetu imale odjeka.

“Švedska i Finska uplaćuju milijarde u proračun Europske unije i Hrvatska iz njega prima milijarde. Isto vrijedi i za NextGenerationEU, kao i druge fondove.


Samo vas želim podsjetiti, gospodine predsjedniče Milanoviću, da veta idu u oba smjera”, napisao je na Twitteru Charlie Weimers, prenosi Bild.ba.

Ako od cijele Milanovićeve inicijative ne bude ništa, a Hrvatska istrguje ulazak Finske i Švedske u NATO bez da dobije Izborni zakon kao protuuslugu, ostaje vrijedno zabilješke to da je Milanović pokušao i da doslovno pola zapadnog svijeta zna da postoji BiH i neki Hrvati u njoj koji su neravnopravni.

SOURCEBild.ba
Previous articleEvo što kaže biskup mons. Ratko Perić o slučaju Mirele Čavajde
Next articleNevjerojatna scena u Milijunašu: Znalac mu rekao točan odgovor, natjecatelj ga odlučio poslušati pa se uhvatio za glavu…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments