HRS traži micanje Tita iz Mostara: Neka se ulica zove po Stjepanu Tomaševiću

Ista se više ne bi zvala tako, novo ime bi joj bilo Ulica kralja Stjepana Tomaševića.

Slaven Raguž | Izvor: HRS

Vijećnici HRS-a u Gradskom vijeću Grada Mostara predložili su promjenu naziva ulice Maršala Tita. Ista se više ne bi zvala tako, novo ime bi joj bilo Ulica kralja Stjepana Tomaševića. Prenosimo tekst formata odluke:

“Na temelju članka 13. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj:49/06) i članka 28. Statuta Grada Mostara („Gradski službeni glasnik Grada Mostara“ broj:4/04) i („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj 8/09 i 15/10 Gradsko vijeće Grada Mostara na _____ sjednici održanoj dana ______________ 2022. godine, donosi ODLUKU o promjeni naziva ulice Maršala Tita

Članak 1.

Ovom Odlukom se dosadašnjoj ulici Maršala Tita mijenja ime u ulica KRALJA STJEPANA TOMAŠEVIĆA .

Članak 2.


(1) Gradsko vijeće Grada Mostara će u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke obavijestiti nadležnu Službu za katastar Odjela za urbanizam i građenje Gradske uprave Grada Mostara o predmetnoj izmjeni naziva ulica iz članka 1. ove Odluke.

(2) Nadležna Služba je dužna označiti nove nazive ulica u roku od 30 dana od dana prijema obavijesti iz stavka (1) ovog članka, iste upisati u registar, te označiti i urediti kućne brojeve sukladno odredbama Zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva (Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije, br. 7/13). Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Grada Mostara.”

SOURCEBild.ba
Previous articleRadoje Vidović održao neobično žestok govor u Saboru RH, podsjetio je zastupnike na nedjela Armije BiH
Next articleGrubeša očekuje skoro izručenje iz Njemačke osumnjičenog za ubojstvo sarajevskih policajaca
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments