Hrvat krijumčario Turčina preko granice, prijeti mu pritvor

Osumnjičenik Željko Kukec (1961.), državljanin Republike Hrvatske, priveden je postupajućem tužitelju, koji je nakon ispitivanja podnio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U okviru aktivnosti Granične policije Bosne i Hercegovine, a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, na međunarodnom graničnom prijelazu – Šamac, prilikom redovne kontrole, uhapšen je državljanin Republike Hrvatske. On je otkriven i lišen slobode zbog pokušaja nezakonitog prebacivanja 30 državljana Republike Turske, koji nisu ispunjavali zakonske uvjete za ulazak u Hrvatsku.

Osumnjičenik Željko Kukec (1961.), državljanin Republike Hrvatske, priveden je postupajućem tužitelju, koji je nakon ispitivanja podnio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bijega, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati ​​dokaze i utjecati na svjedoke ili suučesnike.

Navedeni osumnjičenik je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi, a u vezi s kaznenim djelom pokušaj iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Sumnjiči ga se da je, prilikom redovnog prijevoza robe u teretnom prostoru teretnog motornog vozila, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi protuzakonito pokušao prokrijumčariti preko državne granice državljane Republike Turske uz prethodni dogovor i uz dogovorenu novčanu naknadu, navodi se u priopćenju.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno provodi aktivnosti na procesuiranju kaznenih djela krijumčarenja, u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.


SOURCEbild.ba
Previous articleMilanović u Kninu: Hrvatski narod u BiH ne samo da je obespravljen, nego ga se i vrijeđa
Next articleZaoštrava se: Kina prekinula diplomatske odnose s Amerikom
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments