Hrvatska će nastaviti pomagati projekte koji će jamčiti opstanak Hrvata u BiH

Na sastancima se razgovaralo i o drugim prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u sljedećem razdoblju

Načelnik općine Posušje Ante Begić boravio je u Zagrebu te se tom prigodom sastao s državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom.

Načelnik Posušja zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na sustavnoj podršci kao i pomoći oko izgradnje zgrade Osnovne škole fra Petra Bakule, koja će unatoč svim okolnostima biti završena do početka nove školske godine 2022./2023, stoji u priopćenju Općine Posušje.

Milas je rekao da će Hrvatska nastaviti pomagati sve razvojne projekte koji će jamčiti opstanak i veću kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Isto je obećao i Hanžek u ime njegovog ureda koji je do sada podržao tri infrastrukturna projekta u Posušju: opremanje objekta Dječji vrtić “Bajka”, nadogradnja područne škole Čitluk na području općine Posušje I faza i nastavak izgradnje dovodno-distribucijskog cjevovoda “Rakitno-Č2-Č5”.

Na sastancima se razgovaralo i o drugim prioritetnim projektima koji bi se trebali realizirati u sljedećem razdoblju kroz razne oblike prekogranične suradnje, a koju svakako pospješuju redovni sastanci i koordinacije načelnika/gradonačelnika s predstavnicima vlasti iz RH i BiH, stoji u priopćenju.


SOURCEBild.ba
Previous articleZelenski i Putin će se sastati, ali ni vrijeme ni kontekst sastanka, za sada, nisu poznati
Next articleU Mostaru promocija knjige ‘Bokeljski zagovori’ autorice Vande Babić Galić
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments