Hrvatska je u subotu ponovno poslala kanader i helikopter za pomoć: ovoga puta idu gasiti veliki požar kod Renškog Vrha

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, protupožarni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matične baze

Hrvatska je u subotu ponovno poslala kanader i helikopter za pomoć slovenskim snagama u gašenju požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

U gašenje i dalje aktivnog požara na slovenskom Krasu četvrti dan zaredom poslani su protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, kanader CL-415 i helikopter Mi-8 MTV.

“Potvrda je to spremnosti naših protupožarnih snaga, obučenosti pilota i njihove vještine u iznimno zahtjevnim uvjetima, gdje zajedno s vatrogascima i zračnim snagama drugih zemalja pomažu zaustaviti širenje vatre”, poručio je hrvatski ministar obrane Mario Banožić.

Pomoć je Sloveniji pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu, a sukladno Odluci Vlade RH o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, protupožarni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matične baze, prenosi Hina.


SOURCEBild.ba
Previous articleNeka je netko i to rekao: hrvatski institut iz BiH tvrdi kako se o konstitutivnosti i legitimnom predstavljanju nema što pregovarati
Next articleEvo najnovijih informacija što se tiče požara na Čvrsnici, pogledajte veliku fotogaleriju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments